Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ...

Γεια σας, σε ολόκληρη την Ελλάδα…
Όπως γνωρίζετε εν’ όψει του εορτασμού της 100ετίας μας, ο κλάδος Προσκόπων διεξάγει το Πανελλήνιο Παιχνίδι Ενωμοτιών «Ενωμοτία 100%».

Ποια είναι η Ενωμοτία που θα γίνει πρώτη 100%??? Αυτό θα αργήσουμε να το μάθουμε καθώς το παιχνίδι ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2010.

Πάνω από 300 Ενωμοτίες έχουν δηλώσει συμμετοχή και δεκάδες έχουν ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία το πρώτο και δευτερο στάδιο των αποστολών. 40 Ενωμοτίες… από τον Έβρο έως τη Κρήτη και από τα Γιάννενα έως τη Ρόδο, κυκλοφορούν στο κοντάρι τους με το χρυσό pin «100 χρόνια παρέα» και άλλες 22 Ενωμοτίες με το το χρυσό pin «100 χρόνια παιχνίδι» !!!!!!

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο συναρπαστική με εκδηλώσεις στις τοπικές κοινωνίες και διεξαγωγή ποικίλων εκδρομών και δράσεων εξωτερικού χώρου…

Αναλυτικότερα, αυτή τη χρονική περίοδο οι Ενωμοτίες παίζουν με τη "περιπέπεια". Οι αποστολές είναι:

1. Πραγματοποιήστε με την βοήθεια ενός ειδικού συνεργάτη μιας ημερήσιας Ενωμοτιακής x-treme Δράσης (πχ, rafting, αναρρίχηση κτλ).
2. Εξερευνήστε ένα δάσος με την βοήθεια mountain bike.
3. Χαρτογραφήστε μία διαδρομή 1klm που περπατήσατε στο δάσος με την Ενωμοτία σας.
4. Οργανώστε μία επίσκεψη σε κάποιο φορέα / οργανισμό / εταιρεία που να σχετίζεται με τ’ άστρα ή την τεχνολογία.
5. Κατασκευάστε ένα παρατηρητήριο και τοποθετήστε το για ένα σαββατοκύριακο σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς σας.
6. Με την βοήθεια των Ναυτοπροσκόπων της Π.Ε. (εάν είστε Πρόσκοποι ή Αεροπρόκοποι) διοργανώστε ημερήσια εκδρομή ψαρέματος.

Η επιβράβευση χωρίζεται σε τρεις φάσεις ανάλογα με ανάλογα με το αποτέλεσμα κάθε αποστολής ξεχωριστά:
• 85%-100% Χρυσό pin (6 αποστολές από τις 6)
• 70%-85% Αργυρό pin (5 αποστολές από τις 6)
• 55%-70% Χάλκινο pin (3-4 αποστολές από τις 6)

Ακόμη, σας θυμίζουμε ότι καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι Ενωμοτίες μπορούν να παίξουν με την "προσφορά":

1. Καλή Πράξη Χριστουγέννων
2. Πραγματοποιήστε δράση κοινωνικής προσφοράς (ανεξάρτητα με την Καλή Πράξη) με την βοήθεια των Βαθμοφόρων σε γηροκομείο, η κάποιο ορφανοτροφείο.
3. Συγκεντρώστε 100 αντικείμενα ανακύκλωσης (χαρτί, γυαλί, πλαστικό) και πηγαίνετέ τα στον κάδο ανακύκλωσης της γειτονιά σας.
4. Σε συνεργασία και με άλλες οικολογικές οργανώσεις (πχ wwf, αρκτούρος, greenpeace) δημιουργείστε ένα «οικολογικό» κιόσκι σε κεντρική πλατεία της περιοχής σας με σκοπό την οικολογική ενημέρωση της γειτονιάς.
5. Σε συνεργασία με το Δήμο σας, δενδροφυτεύεστε μία περιοχή και περιποιηθείτε την για ένα χρόνο.

Προσοχή:
1. Όσες Ενωμοτίες, δεν πρόλαβαν να παίξουν με την "παρέα" ή με το "παιχνίδι", μπορούν να το κάνουν ακόμα και τώρα, όμως δεν θα κερδίσουν το χρυσό Pin. Θα παίξουν για το χάλκινο ή το αργυρό ανάλογα με το αποτέλεσμα κάθε αποστολής.
Άρα ποτέ δεν είναι αργά να παίξετε με την παρέα και το παιχνίδι….
2. Μην αγχώνεστε με τις αποστολές.. Δεν χρειάζεται το παρατηρητήριο σας να είναι πανύψηλο ή να πάτε στο αστεροσκοπείο. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και σημασία έχει η συμμετοχή στο παιχνίδι…

Και μην ξεχνάτε ότι είμαστε εδώ για να σας βοηθάμε με τις αποστολές της εκατονταετίας. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους, μέσω των κοινών μας φίλων της Βάσιας και του Κώνσταντίνο!!!
Κωνσταντίνος: 6974 981 315 (cosmote watch-up)
Βάσια: 6975 936 442 (cosmote watch-up)

Βέβαια ισχύει το email alex-lydia@sep.org.gr στο οποίο οι Ενωμοτίες μπορούν να στέλνουν τις ολοκληρωμένες αποστολές και να εκφράζουν απορίες ή ενστάσεις σχετικά με το παιχνίδι.

Καλή συνέχεια σε όλους σας…

Alex, Λυδία

Δεν υπάρχουν σχόλια: